Turkse pizza wraps met plantaardig gehakt
Turkse pizza wraps met plantaardig gehakt
337kcal Per persoon
30g Eiwitten
42g Kh
6g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 1 tortilla wrap, meergranen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 tomaat
- ½ komkommer
- 100 gram plantaardig gehakt
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 theelepel tomatenpuree (10 g)
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt (30 ml)
- ½ citroen
- 1 handje gemengde sla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de twee wraps op.
- Snijd de helft van de ui heel fijn en de andere helft in dunne ringetjes. Snijd de helft van de paprika heel fijn en de andere helft in reepjes. Pers het teentje knoflook, snijd de tomaat in reepjes en de komkommer in blokjes.
- Meng in een schaaltje het gehakt met de fijngesneden ui, fijngesneden paprika, de helft van de knoflook, komijn, kaneel, sambal en tomatenpuree. Roer alles goed doorelkaar, breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel het gehaktmengsel over de wraps en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de wraps 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng in een schaaltje de yoghurt met een theelepel citroensap en de andere helft van de knoflook samen met wat peper.
- Haal de Turkse pizza’s uit de oven en leg deze op een bord. Verdeel de gemengde sla er overheen samen met de komkommer, tomaat en andere helft van de paprika en ui. Verdeel de knoflooksaus over de pizza’s. Vouw de pizza’s dubbel of rol deze op en serveer.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Als je wat groenten overhoudt, maak hier dan een salade van en serveer naast de Turkse pizza.