Varkensfiletlapje met gebakken rijst & snijbonen
Varkensfiletlapje met gebakken rijst & snijbonen
576kcal Per persoon
38g Eiwitten
59g Kh
21g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 teen knoflook (5 g)
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 varkensfiletlapje (à ca. 130 g)
- 1 ui
- 200 gram snijbonen
Met dit varkensfiletlapje met gebakken rijst en snijbonen heb je in een handomdraai een heerlijke maaltijd. Varkensvlees heeft een wat ouderwets imago, maar het past zeker ook binnen een hippe en verantwoorde levensstijl.
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
- Pers de knoflook.
- Meng in een kommetje de helft van de knoflook met 1 theelepel kerriepoeder, wat zout en de helft van de olie. Wrijf het vlees hiermee in en laat 8-10 minuten liggen.
- Snipper de ui. Snijd de snijbonen schuin in ruitjes van 2 cm. Kook de snijbonen in een pan met ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar.
- Verwarm een koekenpan en bak het varkensfiletlapje in 8-10 minuten op matig hoog vuur bruin en gaar; keer regelmatig.
- Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit de ui en de rest van de knoflook zachtjes glazig. Roer 1 theelepel kerriepoeder en de rijst erdoor en roerbak 2-3 minuten.
- Serveer het vlees met de gebakken rijst en snijbonen.
Tip van FitChef
Het is lekker om een fijngesneden rood pepertje mee te bakken met de rijst.