Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Vegan rode curry & bloemkoolrijst

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Vegan rode curry & bloemkoolrijst
467kcal Per persoon
Eiwitten
17g Eiwitten
Kh
48g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • ½ rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 2 eetlepels rode currypasta (40 g)
  • 75 ml kokosmelk
  • 175 gram linzen, uit blik
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Hak de ui, knoflook en peper fijn en snijd de paprika en tomaat in blokjes.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper voor 1 minuut op laag vuur, voeg de rode currypasta toe en bak nog 1 minuut.
  3. Voeg de paprika en tomaat toe en bak nog 3 minuten.
  4. Schenk de kokosmelk erbij, voeg vervolgens de linzen toe en laat 10 minuten sudderen op laag vuur met de deksel op de pan.
  5. Breng ondertussen water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
  6. Serveer de bloemkoolrijst met de curry op een diep bord.

Tip van FitChef

Deze vegan rode curry is lekker met verse koriander.