Vegan rode curry & bloemkoolrijst
Vegan rode curry & bloemkoolrijst
467kcal Per persoon
17g Eiwitten
48g Kh
23g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ rode peper
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 2 eetlepels rode currypasta (40 g)
- 75 ml kokosmelk
- 175 gram linzen, uit blik
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Hak de ui, knoflook en peper fijn en snijd de paprika en tomaat in blokjes.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper voor 1 minuut op laag vuur, voeg de rode currypasta toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg de paprika en tomaat toe en bak nog 3 minuten.
- Schenk de kokosmelk erbij, voeg vervolgens de linzen toe en laat 10 minuten sudderen op laag vuur met de deksel op de pan.
- Breng ondertussen water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
- Serveer de bloemkoolrijst met de curry op een diep bord.
Tip van FitChef
Deze vegan rode curry is lekker met verse koriander.