Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Venkel & sinaasappel salade met avocado

  • 5 minuten
  • 1 persoon
Venkel & sinaasappel salade met avocado
526kcal Per persoon
Eiwitten
17g Eiwitten
Kh
51g Kh
Vetten
28g Vetten
Vezels
27g Vezels

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 125 gram cannellini bonen
  • 1 sinaasappel
  • ½ avocado
  • 1 handje spinazie (25 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel balsamicoazijn (5 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Was de venkel. Snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen eraf. Snijd de venkel doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
  2. Spoel de bonen in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken.
  3. Schil de sinaasappel en snijd in partjes. Snijd de avocado in plakjes.
  4. Meng de venkelreepjes met de spinazie, sinaasappel, avocado en bonen.
  5. Maak een dressing van de olie en de azijn. Verdeel de dressing over de salade. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

1. Neem deze venkel- en sinaasappelsalade mee in een afsluitbaar bakje.
2. Ook lekker met grapefruit in plaats van sinaasappel.