Nieuw!
Venkel & sinaasappel salade met avocado
Venkel & sinaasappel salade met avocado
526kcal Per persoon
17g Eiwitten
51g Kh
28g Vetten
27g Vezels
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 125 gram cannellini bonen
- 1 sinaasappel
- ½ avocado
- 1 handje spinazie (25 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel balsamicoazijn (5 ml)
Zo maak je dit recept
- Was de venkel. Snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen eraf. Snijd de venkel doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
- Spoel de bonen in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken.
- Schil de sinaasappel en snijd in partjes. Snijd de avocado in plakjes.
- Meng de venkelreepjes met de spinazie, sinaasappel, avocado en bonen.
- Maak een dressing van de olie en de azijn. Verdeel de dressing over de salade. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Neem deze venkel- en sinaasappelsalade mee in een afsluitbaar bakje.
2. Ook lekker met grapefruit in plaats van sinaasappel.