Nieuw!
Venkelsalade met appel & kipreepjes
Venkelsalade met appel & kipreepjes
788kcal Per persoon
32g Eiwitten
92g Kh
33g Vetten
18g Vezels
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 1 appel
- 1 stengel bleekselderij
- 100 gram gerookte kipreepjes
- 40 gram rozijnen
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt (30 ml)
- 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
- ½ eetlepel (olijf)olie (5 ml)
- 1 theelepel honing (8 g)
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 40 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
Zo maak je dit recept
- Was de venkel. Snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen eraf. Snijd het loof van de stelen en hak dit fijn (dit gebruik je later als garnering). Snijd de venkel doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
- Was de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Snijd de bleekselderij in plakjes. Meng de venkel, appel, bleekselderij, kipreepjes en rozijnen in een kom of diep bord.
- Maak in een schaaltje een dressing van de yoghurt, azijn, olie, honing en mosterd.
- Doe de dressing over de salade en hussel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de noten en gehakte venkelloof over de salade.
Tip van FitChef
Verse tijm is een fijne toevoeging aan deze venkelsalade!