Nieuw!

Venkelsalade met appel & kipreepjes

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 5 minuten
  • 1 persoon
641kcal Per persoon
Eiwit
29g Eiwit
Koolhydraten
78g Koolhydraten
Vet
24g Vet
Voedingsvezel
17g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 1 appel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • 25 gram rozijnen
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • ½ eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel honing
  • ½ theelepel mosterd
  • 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Was de venkel. Snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen eraf. Snijd het loof van de stelen en hak dit fijn (dit gebruik je later als garnering). Snijd de venkel doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
  2. Was de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Snijd de bleekselderij in plakjes. Meng de venkel, appel, bleekselderij, kipreepjes en rozijnen in een kom of diep bord.
  3. Maak in een schaaltje een dressing van de yoghurt, azijn, olie, honing en mosterd. 
  4. Doe de dressing over de salade en hussel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de noten en gehakte venkelloof over de salade.

Tip van FitChef

Verse tijm is een fijne toevoeging aan deze venkelsalade!