Venkelsalade met dadels & noten
Venkelsalade met dadels & noten
767kcal Per persoon
18g Eiwitten
94g Kh
36g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 4 dadels, zonder pit
- 30 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 60 gram ricotta
- 1 eetlepel honing (20 g)
- ½ citroen
- 1 handje veldsla (30 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Snijd de onderkant van de venkel en bewaar het groen van de bovenkant. Snijd de venkel in heel dunne plakjes. Snijd de dadels in ringetjes. Hak de noten fijn.
- Maak een sausje van de ricotta, honing en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de venkel met de veldsla. Verdeel de dadels en de noten over de sla. Bestrooi de salade met het venkelgroen en druppel de olie erover.
- Serveer de salade met het sausje.
Tip van FitChef
1. Deze venkelsalade is ook lekker met een bruine pistolet.
2. Eet je buiten de deur? Schep de salade in een afsluitbaar bakje. Neem het sausje dan apart mee.
3. Vervang de honing door agavesiroop.