Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Witlofsalade met rosbief

  • 5 minuten
  • 1 persoon
Witlofsalade met rosbief
358kcal Per persoon
Eiwitten
19g Eiwitten
Kh
12g Kh
Vetten
26g Vetten
Vezels
3g Vezels

Ingrediënten

  • 1 witlof
  • 5 radijsjes
  • 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 1 handje rucola (30 g)
  • 4 plakken rosbief
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn (15 ml)
  • 1 theelepel honing (8 g)
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Lunch met deze razendsnelle witlofsalade met rosbief, noten, radijs en een frisse dressing. Deze witlofsalade kun je ook eenvoudig meenemen in een bakje.

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de onderkant van de stronk witlof eraf en snijd de witlof vervolgens doormidden. Verwijder de harde kern en haal de blaadjes los. Spoel de blaadjes af onder de kraan.
  2. Was de radijsjes en snijd in dunne plakjes. Hak de noten grof.
  3. Verdeel de witlofblaadjes over een bord. Doe hier de rucola, rosbief, radijs en noten overheen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak een dressing van de olie, azijn, honing en mosterd. Verdeel de dressing over de witlofsalade.

Tip van FitChef

Wil je deze witlofsalade meenemen? Houd de dressing dan apart en doe deze er op het laatste moment overheen. Je salade blijft dan lekker knapperig!