Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Viscurry met puntpaprika, bloemkool & bloemkoolrijst

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Viscurry met puntpaprika, bloemkool & bloemkoolrijst
306kcal Per persoon
Eiwitten
25g Eiwitten
Kh
20g Kh
Vetten
14g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 1 koolvisfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 rode puntpaprika
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
  • 1 theelepel kurkuma (2 g)
  • 75 ml kokosmelk
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de koolvis ontdooien.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de puntpaprika in halve ringen.
  3. Verwarm de olie in een (wok)pan en voeg de ui, knoflook en puntpaprika toe. Bak circa 2 minuten. Voeg de bloemkool, kerriepoeder en kurkuma toe en bak dit nog 1 minuut mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en een scheut water toe. Laat dit ongeveer 7 minuten doorkoken.
  4. Snijd de vis in grove stukken en voeg toe aan de curry. Kook dit nog ongeveer 5 minuten mee tot de curry wat indikt en de vis gaar is.
  5. Breng ondertussen in een andere pan water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
  6. Serveer de viscurry met de bloemkoolrijst in een diep bord. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

1. Deze viscurry is lekker met verse koriander of plakjes komkommer en/of limoen.
2. Vervang de bloemkoolrijst eens door broccolirijst.