Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Viscurry met wortel & bloemkoolrijst

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Viscurry met wortel & bloemkoolrijst
248kcal Per persoon
Eiwitten
22g Eiwitten
Kh
17g Kh
Vetten
11g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 1 ui
  • 225 gram wortel
  • ½ theelepel ras el hanout (1 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Ontdooi de vis volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Breng ondertussen in een pan water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
  3. Snipper de ui en snijd de wortel in blokjes. Wrijf de vis in met zout en ras el hanout. 
  4. Verwarm de olie in een hapjespan en leg de vis erin. Verdeel de ui en wortel eromheen. Sprenkel er wat water over en smoor de vis en groente afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar. Keer de vis halverwege en schep de ui en wortel om. 
  5. Serveer de vis met de groenten en bloemkoolrijst.

Tip van FitChef

1. Garneer deze viscurry met verse koriander.
2. Vervang de bloemkoolrijst eens door broccolirijst.