Viscurry met wortel & bloemkoolrijst
Viscurry met wortel & bloemkoolrijst
248kcal Per persoon
22g Eiwitten
17g Kh
11g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
- 1 ui
- 225 gram wortel
- ½ theelepel ras el hanout (1 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de vis volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng ondertussen in een pan water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
- Snipper de ui en snijd de wortel in blokjes. Wrijf de vis in met zout en ras el hanout.
- Verwarm de olie in een hapjespan en leg de vis erin. Verdeel de ui en wortel eromheen. Sprenkel er wat water over en smoor de vis en groente afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar. Keer de vis halverwege en schep de ui en wortel om.
- Serveer de vis met de groenten en bloemkoolrijst.
Tip van FitChef
1. Garneer deze viscurry met verse koriander.
2. Vervang de bloemkoolrijst eens door broccolirijst.