Viscurry met wortel & bloemkoolrijst
Viscurry met wortel & bloemkoolrijst
425kcal Per persoon
23g Eiwitten
20g Kh
28g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- ½ ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 250 gram wortel
- 1 theelepel ras el hanout (2 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 75 ml kokosmelk
- ½ limoen
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de vis volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui, pers het teentje knoflook en snijd de wortel in blokjes. Wrijf de vis in met peper en zout en de helft van de ras el hanout.
- Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en leg de vis erin. Bak de kabeljauw aan beide zijden 3 à 4 minuten.
- Verwarm de ander helft van de olie in een andere pan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Doe de wortelblokjes erbij en bak 4 minuten mee, doe de andere helft van de ras el hanout erbij en bak een minuutje mee. Giet de kokosmelk erbij, roer goed door. Laat de curry op laag vuur zo’n 7 minuten sudderen. Voeg wat water toe, indien nodig. Breng op smaak met peper en zout en wat limoensap.
- Breng ondertussen in een pan water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
- Serveer de vis met de groenten en bloemkoolrijst.
Tip van FitChef
1. Garneer deze viscurry met verse koriander.
2. Vervang de bloemkoolrijst eens door broccolirijst.