Zwarte bonen met ham & pastinaak
Zwarte bonen met ham & pastinaak
434kcal Per persoon
28g Eiwitten
46g Kh
15g Vetten
25g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 pastinaak
- 150 gram wortel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 150 gram zwarte bonen
- 2 theelepels mosterd (20 g)
- 3 plakken achterham
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui grof. Snijd de pastinaak en wortel in kleine blokjes.
- Verwarm de olie in een hapjespan en schep de ui, pastinaak, wortel, Italiaanse kruiden en wat zout en peper erdoor. Voeg zo nodig een scheut water toe en smoor afgedekt 5 minuten tot de groente zachter wordt. Schep de zwarte bonen en mosterd door de groenten en warm al omscheppend in 3 minuten zachtjes door.
- Halveer intussen de plakjes ham en rol ze op.
- Serveer de bonen met groenten in een diep bord en verdeel de ham erover.
Tip van FitChef
Garneer de zwarte bonen met verse peterselie.