Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Zwarte bonen met ham & pastinaak

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Zwarte bonen met ham & pastinaak
434kcal Per persoon
Eiwitten
28g Eiwitten
Kh
46g Kh
Vetten
15g Vetten
Vezels
25g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 pastinaak
  • 150 gram wortel
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
  • 150 gram zwarte bonen
  • 2 theelepels mosterd (20 g)
  • 3 plakken achterham
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui grof. Snijd de pastinaak en wortel in kleine blokjes. 
  2. Verwarm de olie in een hapjespan en schep de ui, pastinaak, wortel, Italiaanse kruiden en wat zout en peper erdoor. Voeg zo nodig een scheut water toe en smoor afgedekt 5 minuten tot de groente zachter wordt. Schep de zwarte bonen en mosterd door de groenten en warm al omscheppend in 3 minuten zachtjes door.
  3. Halveer intussen de plakjes ham en rol ze op. 
  4. Serveer de bonen met groenten in een diep bord en verdeel de ham erover.

Tip van FitChef

Garneer de zwarte bonen met verse peterselie.