Nieuw!
Witlofsalade met krieltjes, ei & kalkoen spekreepjes
Witlofsalade met krieltjes, ei & kalkoen spekreepjes
550kcal Per persoon
30g Eiwitten
61g Kh
21g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram krieltjes
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
- 1 ei
- 75 gram kalkoen spekreepjes, mager
- 2 stronken witlof
- 8 cherry tomaten
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt (30 ml)
- ½ citroen
- 1 eetlepel honing (20 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de krieltjes hierop en besprenkel met de helft van de olie. Strooi de tijm over de krieltjes en hussel het een beetje door elkaar. Bak de krieltjes in 20 minuten goudbruin en krokant in de oven.
- Kook het ei in een pan met water in 6-8 minuten gaar. Laat schrikken met koud water. Pel het ei en snijd in vieren.
- Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in zo’n 5 minuten rondom bruin en gaar.
- Snijd de onderkant van de stronkjes witlof, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in reepjes. Halveer de tomaatjes.
- Maak een dressing van de yoghurt, 1 eetlepel citroensap en de honing door dit in een klein schaaltje door elkaar te roeren.
- Maak de salade door de witlof reepjes in een schaal te doen, leg hier de krieltjes, tomaten, spekreepjes en ei overheen. Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer met de dressing erbij.
Tip van FitChef
Garneer deze witlofsalade met krieltjes met fijngehakte verse peterselie of bieslook.