Wrap met kip & ei
Wrap met kip & ei
504kcal Per persoon
38g Eiwitten
47g Kh
18g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram kipfilet
- 100 gram aardappelen, iets kruimig
- ¼ rode peper
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 150 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 ei
- 1 tortilla wrap, meergranen
Zo maak je dit recept
- Snijd de kipfilet in blokjes. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Snijd de rode peper in kleine stukjes.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de peper en de helft van de kerriepoeder totdat het gaat geuren.
- Voeg de kip toe en bak even mee. Voeg de aardappels toe en bak ook even mee. Voeg nu water toe zodat de kip en aardappels net niet onder staan. Laat zachtjes 15 minuten sudderen totdat de aardappels en kip gaar zijn. Voeg 10 minuten voor de tijd de sperziebonen toe. Breng op smaak met de rest van de kerriepoeder, peper en zout.
- Kook het ei in een steelpan hard in 8 minuten. Laat schrikken en pel het ei.
- Verwarm ondertussen de wrap een paar minuten in een droge koekenpan. Leg de wrap op een bord en verdeel de kip, aardappels, sperziebonen en als laatste het ei erover.
Tip van FitChef
Gebruik ook eens een rotivel in plaats van een tortilla wrap.