Yoghurt pannenkoekjes met appel & rozijnen
Yoghurt pannenkoekjes met appel & rozijnen
639kcal Per persoon
18g Eiwitten
71g Kh
32g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 ei
- 100 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- 40 gram havermout
- 1 appel
- 1 snufje kaneel (1 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 30 gram rozijnen
Zo maak je dit recept
- Kluts het ei met een vork los in een bakje.
- Meng het ei met de yoghurt, havermout en wat zout in de blender tot een egaal beslag.
- Snijd de appel in partjes en meng met het kaneelpoeder.
- Verwarm wat olie in een koekenpan en bak op matig vuur een pannenkoekje. Draai het pannenkoekje om wanneer de bovenkant droog is. Bak dan de onderzijde nog even totdat de pannenkoek goudbruin en gaar is. Bak zo nog een pannenkoek.
- Serveer de yoghurtpannenkoekjes met de partjes appel en de rozijnen.
Tip van FitChef
Ook handig om mee te nemen. Rol de pannenkoekjes op en wikkel in plastic folie. Neem de appel apart mee.