Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Zoete aardappel & kikkererwten curry met bloemkoolrijst

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Zoete aardappel & kikkererwten curry met bloemkoolrijst
508kcal Per persoon
Eiwitten
13g Eiwitten
Kh
50g Kh
Vetten
28g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 125 gram zoete aardappel
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 75 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel rode currypasta (20 g)
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 50 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  2. Pers het teentje knoflook en spoel de kikkererwten af met koud water.
  3. Verhit de olie in een wok en voeg hier de zoete aardappelblokjes aan toe. Voeg na 2 minuten de knoflook en currypasta toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en 50 ml water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur zo’n 15 minuten zacht doorkoken.
  4. Breng ondertussen in een andere pan water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
  5. Voeg de kikkererwten en de spinazie toe aan de curry en kook dit 2 minuten mee tot de spinazie is geslonken.
  6. Serveer de zoete aardappel- en kikkererwten curry samen met de bloemkoolrijst in een kom of diep bord.

Tip van FitChef

Garneer de kikkererwten curry met een partje limoen of verse koriander.