Zoete aardappel & kikkererwten curry met bloemkoolrijst
Zoete aardappel & kikkererwten curry met bloemkoolrijst
508kcal Per persoon
13g Eiwitten
50g Kh
28g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram zoete aardappel
- 1 teen knoflook (5 g)
- 75 gram kikkererwten, uit blik
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel rode currypasta (20 g)
- 100 ml kokosmelk
- 100 gram bloemkoolrijst
- 50 gram spinazie
Zo maak je dit recept
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
- Pers het teentje knoflook en spoel de kikkererwten af met koud water.
- Verhit de olie in een wok en voeg hier de zoete aardappelblokjes aan toe. Voeg na 2 minuten de knoflook en currypasta toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en 50 ml water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur zo’n 15 minuten zacht doorkoken.
- Breng ondertussen in een andere pan water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
- Voeg de kikkererwten en de spinazie toe aan de curry en kook dit 2 minuten mee tot de spinazie is geslonken.
- Serveer de zoete aardappel- en kikkererwten curry samen met de bloemkoolrijst in een kom of diep bord.
Tip van FitChef
Garneer de kikkererwten curry met een partje limoen of verse koriander.