Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Zuurkool stamppot met zoete aardappel & kipreepjes

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Zuurkool stamppot met zoete aardappel & kipreepjes
467kcal Per persoon
Eiwitten
29g Eiwitten
Kh
63g Kh
Vetten
11g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 200 gram zoete aardappel
  • 250 gram zuurkool
  • 100 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
  • 15 gram rozijnen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Zet de aardappel op in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook gaar in zo’n 15 minuten.
  2. Kook ook de zuurkool in een aparte pan gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd ondertussen de kip in reepjes. Doe de kipreepjes in een schaaltje met de olie en de kerrie en roer door elkaar.
  4. Verwarm een koekenpan en bak de kipreepjes gaar en goudbruin in 5 minuten.
  5. Giet de zoete aardappel en zuurkool af. Stamp dit samen met de mosterd en wat peper en zout met een pureestamper tot een grove stamppot.
  6. Serveer de zuurkool stamppot op een bord. Leg hier de kipreepjes op en strooi als laatste de rozijnen over het gerecht.

Benodigdheden:

  • Pureestamper

Tip van FitChef

Het is ook lekker om een in blokjes gesneden appel toe te voegen aan de zuurkool stamppot.