Nieuw!
Zuurkool stamppot met zoete aardappel & kipreepjes
Zuurkool stamppot met zoete aardappel & kipreepjes
467kcal Per persoon
29g Eiwitten
63g Kh
11g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram zoete aardappel
- 250 gram zuurkool
- 100 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 15 gram rozijnen
Zo maak je dit recept
- Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Zet de aardappel op in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook gaar in zo’n 15 minuten.
- Kook ook de zuurkool in een aparte pan gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de kip in reepjes. Doe de kipreepjes in een schaaltje met de olie en de kerrie en roer door elkaar.
- Verwarm een koekenpan en bak de kipreepjes gaar en goudbruin in 5 minuten.
- Giet de zoete aardappel en zuurkool af. Stamp dit samen met de mosterd en wat peper en zout met een pureestamper tot een grove stamppot.
- Serveer de zuurkool stamppot op een bord. Leg hier de kipreepjes op en strooi als laatste de rozijnen over het gerecht.
Benodigdheden:
- Pureestamper
Tip van FitChef
Het is ook lekker om een in blokjes gesneden appel toe te voegen aan de zuurkool stamppot.