Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Knapperig tortilla mandje met zwarte bonen

  • 25 minuten
  • 2 personen
Knapperig tortilla mandje met zwarte bonen
466kcal Per persoon
Eiwit
21g Eiwit
Koolhydraten
58g Koolhydraten
Vet
17g Vet
Voedingsvezel
16g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 tortilla wraps, meergranen
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 tomaten
  • 2 theelepels tacokruiden
  • 200 gram zwarte bonen
  • 160 gram maïs
  • 4 eetlepels cottage cheese
  • 2 eetlepels peterselie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met dit tortilla mandje zet je een lekker en feestelijk gerecht op tafel. Veel mensen houden van Mexicaans eten, en terecht! Het is makkelijk om te maken en het zit boordevol groenten. De tortilla's voor dit mandje kun je natuurlijk ook zelf maken. Dit is echt niet zo veel meer werk en je weet precies wat erin zit.

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten dun met olie en duw elke tortilla in een ovenvast schaaltje of diep bord, zodat de tortilla hierdoor een mandje wordt. Schuif de schaaltjes in de oven en bak de tortilla’s in 10-15 minuten goudbruin en knapperig.
  3. Snipper intussen de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika en tomaten in stukjes.
  4. Verwarm de resterende olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de tacokruiden met paprika- en tomaatstukjes erdoor en laat 3-4 minuten zachtjes sudderen. Schep vervolgens de zwarte bonen en maïskorrels erdoor en voeg zout naar smaak toe. Warm nog 6-8 minuten zachtjes door.
  5. Zet de tortillamandjes elk op een bord en schep het warme zwarte bonenmengsel erin. Schep de cottage cheese erop en strooi de peterselie erover.

Tip van FitChef

1. Garneer het tortillamandje met plakken avocado of maak er een lekkere guacamole bij.
2. Vervang de peterselie eens door verse oregano.