Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Wat eten we deze week?

Gezondheid

Het is misschien wel de meestgestelde vraag in je huishouden: “Wat eten we vandaag?” Soms heb je gewoon geen inspiratie om dag na dag en week na week lekkere en gezonde recepten te verzinnen. Tijd om hier eens verandering in te brengen! Met een beetje organisatie en enkele handige tips weet je altijd wat je klaar moet maken.

Wat eten we vandaag? Weekmenu tips

Je kan het vast al raden. De meeste tips hebben te maken met planning. Een enkele maaltijd verzinnen lukt nog wel, maar om het hele jaar door lekker en gevarieerd te eten komen deze tips goed van pas: 

Hou themadagen

Door op een bepaalde dag van de week te eten volgens een bepaald thema, creëer je al een handige basisstructuur in je weekmenu. Enkele voorbeelden zijn: 

  • Vegetarische maandag
  • Woensdag pastadag
  • Vis op vrijdag
  • Zondag restjesdag

Het enige wat je dan elke week moet doen is bijvoorbeeld te bedenken welke pasta je wil eten op woensdag. Deze kapstokstructuur verlaagt je keuzestress al aanzienlijk.  

De thema's kan je natuurlijk aanpassen aan de “organisatie” van je gezin. Lust je partner geen vis? Eet dan elke dinsdag vis wanneer hij of zij gaat sporten. 

Laat je inspireren

Je hoeft niet elk recept opnieuw uit te vinden of te verzinnen. Koop een goed kookboek of kijk eens op het internet welke recepten jou aanspreken. Ben je fan van gezonde, lekkere en eenvoudige gerechten? Neem dan ook zeker eens een kijkje bij onze FitChef recepten. 

👉 Ontdek hier de gezonde en lekkere recepten van FitChef

Doe wekelijks inkopen doen

Plan wekelijks 1 inkoopdag in. En maak hier bewust tijd voor. Als het past doe je dit bijvoorbeeld niet op een drukke zaterdag, maar op een rustiger moment in de week, wanneer het jou uitkomt. 

Noteer je weekmenu

Om je te beperken tot wekelijkse aankopen is het wel belangrijk dat je een weekmenu maakt met een boodschappenlijstje. Op die manier weet je exact wat je elke dag gaat eten en heb je hier alles voor in huis.

Hou je aan je weekmenu

Het kan voorkomen dat je alsnog geen zin hebt in de maaltijd die je had voorzien. Ga dan geen uren zeuren, maar hou je gewoon aan het plan. Bovendien wil je ook niet dat je later op de week verse en/of dure etenswaren moet weggooien. 

Als je de maaltijden van 2 dagen kan omwisselen zonder dat je daardoor iets moet weggooien is dat natuurlijk geen probleem. 

Plan je meest verse maaltijden eerst

Doe je je verse aankopen op dinsdag? Bereid dan de maaltijden met verse vis of vleeswaren zo snel mogelijk. Staat er ook een pasta pesto op het menu met scampi’s uit het vriesvak? Dan kan je die maaltijd later in de week klaarmaken. Zo eet je steeds zo vers mogelijk en hoef je nooit eten weg te gooien. 

Hang je weekmenu op

Door je weekmenu op te hangen weet heel het gezin wat er op het menu staat. Indien je dat wenst kan je ook een leeg weekmenu ophangen of 1 dag openlaten. Zo kan de rest van het gezin hun inspiratie noteren op de dagen waarop je zelf nog niets hebt verzonnen. 

Wat eten we deze week? Je persoonlijke weekmenu

Als je op zoek bent naar gezonde inspiratie, op maat gemaakt, dan ben je bij FitChef aan het juiste adres. Met de weekmenu’s van FitChef krijg je elke week gezonde en lekkere recepten toegestuurd die bovendien rekening houden met je persoonlijke energiebehoefte

De eetmenu’s bevatten het precieze aantal calorieën en macro’s, zodat je op een gezonde manier op gewicht kan blijven, afvallen of aankomen. Dus wat eten we vandaag? FitChef! 
 
👉 Meld je hier aan voor wekelijkse eetmenu’s op maat

Wat te eten op een luie zondag? 

Hoe kan je nog goede keuzes maken als je eigenlijk echt niet veel zin hebt om wat klaar te maken? Misschien kunnen deze tips je helpen: 

  • Doe aan mealprepping: Weet je van tevoren dat je op zondag geen zin hebt om te koken? Door op vrijdag of zaterdag een extra portie te maken, hoef je op zondag niet te koken en heb je toch een lekkere en gezonde maaltijd. 
  • Eet restjes: Heb je geen eten meer in huis en geen zin om boodschappen te doen? Kijk dan eens met welke kleine restjes je toch nog een goede maaltijd kan klaarmaken. Het bespaart je geld en vermijdt voedselverspilling. 
  • Maak een eenpansgerecht: Een eenpansgerecht kan bijna niet mislukken en bovendien heb je nauwelijks wat op te ruimen of af te wassen. 
  • Kant-en-klaar & gezond: Je hoeft niet altijd uren groenten te snijden om gezond te eten. Groenten uit het diepvriesvak en bonen uit blik zijn bijna even goed als vers en supermakkelijk.